Vaše názory

Pridať komentár
Martina a Zdenka Dobrý deň, stále sa hádame o správnom poradí pridávania ingrediencií do cesta. Mohli by ste nás prosím rozsúdiť? 22.6.2015 23:38
Pekarensana.sk (Podpora) Dobrý deň Martina a Zdenka,
nevieme, ktorá z vás vyhrala, ale základné pravidlo je jednoduché: najskôr tekuté (vrátane vajcia), potom sypké. Úplne na koniec sa pridáva droždie (pokiaľ s ním pečiete) a nesmie prísť do kontaktu so soľou. Ak chcete piecť s ovocím, pekáreň vás k jeho pridaniu sama vyzve zvukovým signálom.
Tím Sana
25.6.2015 11:12
Martina a Zdenka Ďakujeme. Išlo nám hlavne o to vajce a vyhrala Zdenka 29.6.2015 13:36
Odpovedať
Kraken Ahoj, kam pri pečení zapichnúť teplomer? Dík! 15.6.2015 14:54
Pekarensana.sk (Podpora) Dobrý deň Kraken,
ďakujeme za vašu otázku. Ihlový teplomer je najlepšie zapichnúť do najchladnejšej časti chleba, ktorá je zhruba centimeter pod jeho krajom. Pokiaľ ale používate sklenené pokrievky, najchladnejšia časť bude uprostred chleba.
Tím Sana
16.6.2015 16:45
Odpovedať
Anna Gob. Dobrý deň, váham medzi teflónom a nerezom. Možno sa spýtam hlúpo, ale nemôže sa nerez pripáliť? Vopred ďakujem za odpoveď. Anna 3.6.2015 10:05
Pekarensana.sk (Podpora) Dobrý deň Anna,
ďakujeme za otázku, ktorá nie je rozhodne hlúpa. Určite odporúčame nerez, a to kvôli neblahým vplyvom teflónu na zdravie. Za normálnych okolností sa vám nerezová forma nepripáli a dokonca ju ani nemusíte vymazávať. Problém môže nastať akurát pri použití neprirodzených kypriacich prostriedkov a tiež veľkého množstva cukru.
Tím Sana
7.6.2015 22:20
Odpovedať
J.K. Majú vaše pekárne funkciu odloženého pečenia? 29.5.2015 15:49
Pekarensana.sk (Podpora) Dobrý deň,
ďakujeme za vašu otázku, ale sklameme vás. Funkciu odloženého štartu pekárne Sana nemajú, pretože kombinácia múky a vody bez miešania a pečenia podľa nás vzniká, nejaká nehomogénna zmes a nie cesto. Sme skôr pre variantu prirodzeného dlhého kysnutia, ktoré si na pekárni môže každý nastaviť podľa svojich preferencií.
Tím Sana
29.5.2015 16:08
Odpovedať
Miška Dobrý deň,
pekáreň mám ešte len chvíľu, ale každé pečenie chleba zatiaľ dopadlo rovnako - cesto sa mi uprostred akoby prepadne. Čím to môže byť?
27.5.2015 09:29
Pekarensana.sk (Podpora) Dobrý deň Miška,
ďakujeme za vašu otázku a nič si z prvých neúspechov nerobte. Každý takto začínal. Príčin prepadnutia cesta môže byť niekoľko. Aby sme našli tú vašu, potrebujeme vedieť viac informácií. Používate na pečenie kvások alebo droždie? A z akej múky pečiete? Najčastejšiou príčinou je zlý pomer medzi sypkými a tekutými prísadami. Skúste preto ubrať vodu alebo naopak pridať múku.
Tím Sana
28.5.2015 23:15
Miška Múky som skúšala rôzne a pečiem z droždia. 29.5.2015 14:40
Pekarensana.sk (Podpora) Vyzerá to, že ho tam máte veľa. Skúste ubrať a dajte vedieť, ako to dopadlo. Časom vyskúšajte aj pečenie z kvásku - môžete ho lepšie riadiť. 29.5.2015 15:45
Miška Ubratím droždia pomohlo! Vďaka a kvások určite skúsim! 15.6.2015 14:52
Odpovedať
Celkem 26 záznamů