Domácí pekárna Sana SmartBreadMaker

Mäso a ryby

Pekáreň Sana SmartBreadMaker možno s úspechom využiť miesto rúry, a to nielen pri príprave chleba. Akékoľvek mäso i ryby si pri pečení zachovajú plnú chuť a šťavnatosť. To sa v obyčajnej rúre nie vždy podarí. Aby zostalo mäso ešte viac šťavnaté, použite sklenené pokrievky. Tie zároveň skráti čas pečenia. Dom%C3%A1c%C3%AD pek%C3%A1rna Sana SmartBreadMaker

Výhody pečenia jedál v pekárni Sana SmartBreadMaker

  • Chuť jedál je mimoriadna.
  • Mäso zostane šťavnaté, nevysuší sa.
  • Príprava pokrmov je maximálne pohodlná. Napríklad môžete k mäsu pridať aj zemiaky a mať tak obed z jednej nádoby takmer bez práce.
  • Pekáreň spotrebuje menej energie ako rúra.
  • Pri varení obeda ušpiníte len jediný kus riadu, a to nádobu z pekárne.
  • Ušetríte čas. Pekáreň môžete zapnúť a ísť sa venovať iným činnostiam, pretože sa po nastavení zvoleného času sama vypne. Vyjdite si na prechádzku a vráťte sa k hotovému!

Dom%C3%A1c%C3%AD pek%C3%A1rna Sana SmartBreadMaker

Rozmarínové kura


Suroviny pre 2 porcie:
2 kuracie prsia
4 malé zemiaky
1 cuketa
1 mrkvu
125 g šampiónov
3 strúčiky cesnaku
čerstvý rozmarín
soľ, korenie




Postup: Do nádoby vložte všetky suroviny - kuracie prsia, zemiaky v šupke, šampiňóny v celku alebo rozkrojené napoly, cuketu a mrkvu na kolieska, lisovaný cesnak, soľ, korenie a navrch nasekaný rozmarín. Nádobu prikryte sklenenými pokrievkami, vyberte program pečenia a nastavte pečenie pri teplote 220 ˚C po dobu 1 hodiny.

Ďalšie tipy

  • Pekáreň Sana SmartBreadMaker je ako stvorená pre prípravu sekanej. Bude šťavnatejšia, ako keď ju upečiete v rúre, a navyše vďaka prehneteniu priamo v pekárni krásne homogénna. Vložte do nádoby všetky suroviny, nechajte ich premiesiť a potom pečte na 180-200 ˚C asi hodinu a pol. Teplotu aj čas dolaďujte podľa objemu zmesi a vašich požiadaviek na mieru prepečenia.Dom%C3%A1c%C3%AD pek%C3%A1rna Sana SmartBreadMaker
  • Vyskúšajte s pekárňou Sana výhody pomalého nízkoteplotného pečenia. Mäso bude dokonale prepečené, mäkké a udrží veľa šťavy, navyše obmedzíte straty hmotnosti mäsa. V prípade pečenia kurčaťa alebo králika nastavte dvoch až trojfázový program - napríklad 2 hodiny pri 110 °C a 4 hodiny pri 90 °C. Ryby vyžadujú kratšie pečenie a nižšie teploty: prvú hodinu pri 100 °C, druhú hodinu pri 90 °C a tretie pri 80 °C. Vždy záleží na druhu mäsa alebo ryby a tiež na sile plátkov, všetko postupne doladíte. Neodporúčame piecť dlhšie ako 12 hodín, mäso sa v pekárni rozpadne.
  • V pekárni môžete upiecť aj lasagne, uvariť guláš alebo pripraviť vývar.